Poslije rata :: Tosama
Još 350 HRK do besplatne dostave!
  • Poslije rata

Poslije rata

Godine 1946 poduzeće je bilo nacionalizirano i s 1. siječnja 1948 preimenovalo se u Tvornicu vate i sanitetskog materijala Vata – Domžale. Pridružena su mu bila još dva poduzeća iz Domžala i  zapošljavalo je preko 200 ljudi. Godine 1948 je bio organiziran pogon Vate u Slovenskoj Bistrici, gdje su 3 godine tkali zavoje. Od Godine 1954 do 1972 tkalo se je u okolici Domžala, u pogonu u Študi.

Godine 1959 je bila izvršena prva rekonstrukcija tvornice, jer je poduzeće i dalje brzo raslo, pa su bili izgrađeni novi prostori uz glavnu cestu i nabavljena suvremena tehnologija. Zaposlenih je bilo 450.

Godine 1961 počela je proizvodnja filtra za cigarete, koji je trajala skoro 30 godina i pružila poduzeću  dodatan razvojni zamah.

Godine 1962 otvoren je pogon za »konfekcijsku« vatu u Krašnji, broj zaposlenih prelazi 500. Od Godine 1956 pa sve do prije nekoliko godina, tekla je suradnja s Tekstilnom tvornicom Senožeče, gdje su izrađivali tkanine. Na četrdesetgodišnjici postojanja, poduzeće se ponosilo s novom tkaonicom, skladištem i nadogradnjom konfekcije.

Godine 1967 Vata Domžale, s kupnjom suvremene tehnologije, postaje jedan od najvećih proizvođača cigaretnih filtra u Evropi. S 1. siječnja 1969 se dotadašnja Vata preimenuje u Tosamu – tvornicu sanitetskog materijala.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMy Data

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.