Politika privatnosti :: Tosama
Još 350 HRK do besplatne dostave!

Politika privatnosti

1. Općenito

Trgovac se obvezuje, da će čuvati osobne podatke i privatnost korisnika internetske trgovine. Prikupljene osobne podatke Trgovac će koristiti isključivo za obavljanje usluga koje nudi. Trgovac poštuje tajnost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine, zato će učiniti sve potrebno da ih zaštiti od mogućih kršenja i zloporaba. Osobni podatci korisnika su jedno od područja kojem Trgovac posvećuje iznimnu pažnju i skrb, jer je svjestan osjetljive prirode tog područja. 

2. Korištenje osobnih podataka

Trgovac za potrebe pružanja usluga koje nudi, prikuplja, vodi, obrađuje i pohranjuje sljedeće korisnikove podatke:

·ime i prezime;

·adrese za dostavu;

·firmu tj. naziv pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);

·porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);

·adresu elektronske pošte (korisničko ime);

·lozinku u šifriranom obliku;

·kontaktni telefonski broj;

·državo prebivališta;

·druge podatke, koje korisnik dobrovoljno unese u obrazac u internet trgovini;

·druge podatke, koje korisnik dobrovoljno doda naknadno u svom profilu.

Za pravilnost, potpunost i ažurnost podataka, koje unesu korisnici, Trgovac ne odgovara.

3. Kolačići i IP adrese

Trgovac svakom korisniku na početku svakog korištenja internetske trgovine dodijeli kolačić za identifikaciju, praćenje kupovne košarice i osiguranje sljedljivosti (t.zv. “cookie”), koji se u memoriji servera pohranjuje samo za vrijeme trajanja posjate internetskoj trgovini i briše se nakon jedan sat neaktivnosti. Trgovac može na osobno računalo korisnika pohraniti i neke trajne kolačiće, kao npr. identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku za prepoznavanje prilikom sljedećeg posjeta internetskoj trgovini ili ocjene proizvoda, kako bi korisnik znao koje je proizvode već ocijenio, a posredno i kolačiće vanjske usluge Google Analytics, koji služe analizi posjeta internetske stranice. Trgovac može te podatke u anonimnom sumarnom obliku upotrijebiti za potrebe statističkih analiza. Za potrebe osiguranja internetske sigurnosti Trgovac prikuplja i IP adrese, s kojih korisnici pristupaju internetskoj trgovini.

4. Izjava o čuvanju privatnosti osobnih podataka i privatnosti korisnika

Trgovac je, u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, obavezan štititi osobne podatke korisnika njegove internetske trgovine. Trgovac ne će pod nikakvim uvjetom bez izričite dozvole korisnika posredovti osobne ili druge podatke korisnika trećoj osobi tj. ne će omogućiti trećoj osobi da ima uvid u osobne ili druge podtake korisnika, osim u slučajevima kada to od njega zahtijevaju državne službe, ako je takva obveza definirana zakonom ili u dobroj vjeri da je takvo postupanje potrebno za procese ne sudu  ili drugim državnim institucijama te za zaštitu i ostvarivanje zakonskih prava Trgovca.

Svi osobni i drugi podaci koje će korisnik posredovati prilikom prijave u internetsku trgovinu i kod narudžbe kupovine proizvoda, uključujući sadržaj narudžbe, biti će osigurani u skladu s propisima koji uređuju sigirnost osobnih podataka. Trgovac te podatke ne će koristiti za namjene koje bi mogle biti šteten za korisnika ili druge upletene osobe. Trgovac podatke korisnika ne će koristiti za slanje promocijske e-pošte ili drugog neželjenog promocijskog materijala, osim za slanje onih promocijskih obavijesti na koje će se korisnik naručiti, odnosno s kojima će biti suglasan. Trgovac može podatke u anonimnom sumarnom obliku koristiti za potrebe statističkih analiza. Privatnost osobnih i drugih podataka korisnika ne će biti kršena u niti kakvom obliku. 

Trgovac će osobne podatke korisnika voditi u zbirci osobnih podataka tek toliko vremena koliko je potrebno da se realizira namjena zbog koje se osobni podaci prikupljaju i vode. 

Dostavnoj službi će Trgovac povjeriti samo podatke potrebne za dostavu proizvoda kupljenih u internetskoj trgovini (podaci o primatelju i adresu za dostavu). Preko elektronske pošte Trgovac će stupiti u kontakt s korisnikom samo ukoliko će to biti potrebno za provedbu kupovine u internetskoj trgovini, a preko kontaktnog telefonskog broja samo ukoliko u postupku registracije ili kupovine u internetskoj trgovini dođe do popteškoća. 

5. Provođenje politike privatnosti

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Trgovac zaštitu osobnih podataka ima uređenu Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka.

Sve redovno ili honorarno zaposlene osobe kod Trgovca koje imaju dostup do osobnih i drugih podataka korisnika upoznate su s odredbama Pravilnika o zaštiti osobnih podataka i s dužnosti čuvanja osobnih i drugih podataka te su dužne poštovati te odredbe o zaštiti osobnih podataka i privatnosti korisnika internetske trgovine. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka je vremenski neograničeno, čak i po prestanku ugovora s Trgovcem.

Registrirani korisnici mogu bilo kada prestati koristiti internetsku trgovinu i opozvati svoju registraciju. To mogu učiniti na način da pisanom izjavom Trgovcu najave opoziv registracije. Prije dostave izjave o opozivu registracije korisnik mora Trgovcu poravnati sve još neporavnate obveze nastale kupovinom u internetskoj trgovini. Trgovac će tajnost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine u okviru te politike privatnosti čuvati i u slučaju opoziva registracije.

6. Dodatna pojašnjenja

Ako imate pitanja, poteškoće ili primjedbe vezano na politiku privatnosti, možete nam ih poslati na elektronsku poštu: internet.trgovina@tosama.hr

 
© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMy Data

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.